Dől a lé! Hurrá!

A közelgő országgyűlési választás hatásaként közel 120 millió forint pályázati pénz érkezik az Önkormányzatunkhoz. Persze az címviselőink ezt úgy fogják előadni, hogy Ők igen, Ők mekkora ászok, de azt már megszoktuk. Valójában ezen támogatások odaítélése már kormányzó párt választási kampányának része. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a pályázatokban társpályázóként szerepel a Nógrád Megyei Önkormányzat. Gondolom, hogy Becsó és Skuczi urak majd részletezik ezt a falunapi felszólalásukban. De végül is mindegy. Az a lényeg, hogy dől a lé!

Az már más kérdés, hogy a címviselőink hogyan gazdálkodnak ezzel a pénzzel. Elolvasva az orvosi rendelőre kiírt pályázati felhívást - elgondolkodtató, hogy előre szerepel benne a kb. 20 milliós összeg. Ugye, innentől fogva nincs olyan pályázó – még ha jóval olcsóbban meg is tudá csinálni – aki  ne a maximális összeg körüli ajánlatot adna. Így is történt, három pályázat érkezett be pár százezer forint eltéréssel.  Nem meglepő módon – mint az elmúlt években mindig –  a TANKINA-BAU Kft. nyert.

A további szócséplés helyett pedig álljon itt egy vicc:

Egy uniós faluban pályázatoz írnak ki egy épület felújítására. Érkezik Lakatos Béla vállalkozó egy nagy műszaki paksamétával és letesz az asztalra egy 10 milliós ajánlatot. Aztán jön Kohn Sámuel vállalkozó egy kétszer akkora dokumentációval és letesz asztalra egy 12 milliós ajánlatot. A legvégén beesik Kovács Péter vállalkozó és letesz az asztalra egy cetlin egy 20 milliós ajánlatot.

- Na de Kovács Úr! Kérem fejtse ki részletes ezt az igen magas az ajánlatát, ez így elfogadhatatlan  -  mondja a pályázatkiíró.

- Természetesen – feleli Kovács Úr. 5 millió neked, 5 millió nekem, 10-ért meg megcsináltatjuk a Lakatossal munkát.

- Ön nyert, Öné a munka Kovács Úr.

Visszatérve a valóságba – ugye egy nettó 20 milliós munkáról van szó az orvosi rendelő esetében. Látta valaki valamelyik ajánlattévő vállalkozót az orvosi rendelő közelében méricskélni, rajzolni, fényképezni, bármit csinálni? Már csak azért, hogy tudja, hogy mire kell ajánlatot adnia. Na ugye!

Dől a lé! Hurrá!” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Reménytelen… | Nemti

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>