Eltűnt iratok nyomában (2)

A cikksorozat második részében egy sokkal egyértelműbb esetről lesz szó. Erről a Schveiczer Krisztiánnak szóló dádáról lesz szó, amit már korábban is kergettünk.

Itt nincs apelláta. Egyértelműen megállapítható, hogy a Kormányhivatal által küldött elektronikus levelet a Nemti Hivatalban valaki megnyitotta, majd iktatás és a címzett felé továbbítás nélkül a kukába dobta. Ez egy nagyon súlyos iratkezelési jogszabálysértés. Ráadásul a közvetlen felettes szerv levelét tüntették el. Hogy érzékeltessem, ez olyan mintha a közvetlen főnöködnek azt mondanád, hogy “Nem érdekel mit hablatyolsz itt!” mikor kiadja a napi elvégzendő munkát. De kipróbálhatod egy rendőrrel is mikor igazoltat.

A nagy kérdés ez esetben is, hogy ki volt a tettes? Kivizsgálta e jegyző az estet? Meg történt e felelősségre vonás? Mi volt a fellelőségre vonás tárgya? Netán a helyben megszokott módon jutalom egy kínos tartalmú levél eltüntetéséért?

A tisztánlátás végett: A jegyzőt terheli a fellelősség  a hivatalában elkövetett jogszabálysértésekért, iratkezelésért. Ameddig a fenti kérdésekben megfogalmazottakat nem teszi rendbe, addig Ő tekinthető a tettesnek.

A végére néhány gondolat a Kormányhivatal levelének tartalmához: Schveiczer Úr két évnyi testületi és bizottsági munka után sincs tisztában az általa vezetett bizottság nevével, nem tudja mit jelent az Önkormányzat, mit jelent annak a képviselő-testülete, mit jelent a képviselő-testület bizottsága és mit jelent a képviselő-testület hivatala. A legnagyobb szomorúság, hogy ez nem csak Schveiczer Úról mondható el, hanem szinte mindenkiről aki az Önkormányzatunk vezetésében érintett (képviselők, hivatali alkalmazottak, stb).

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>