O1G

Ez az új jelképe az ellenzéki csürhének. Simicska elvtárstól kölcsönözték, az “Orbán egy geci!”-nek a rövidítése. Szánalmas lelki állapotban vannak, ha ez a maximum amit meg tudnak fogalmazni.

Miért is geci? Mielőtt megválaszolnám kérdést idézek egy interjú részletet Patai Mihálytól. Patai Mihály mindennek mondható, csak Orbán hívőnek nem. Az MSZP őt nézte ki Gyurcsány utódjának, csak nem ő lett a befutó, hanem Bajnai. Patai Mihály egy igazi balliberális közgazdász.

“Egyre többet beszélnek arról, hogy hamarosan vége lesz a növekedési ciklusnak és jön a következő válság. Mi az Ön véleménye erről?

A mostani növekedési ciklus a magyar gazdaságtörténetbe óriási sikertörténetként fog bevonulni. Nem csak azért, mert hosszú ideje, már 7 éve növekedési szakaszban van az ország. Azért különleges ez a mostani helyzet, mert most fordul elő először, hogy van egy tartós növekedési ciklusunk, 7-10 év minimum, és a legfontosabb makro mérlegek rendben vannak. Az államháztartást fegyelmezetten menedzselik, a fizetési mérleg és a külkereskedelmi mérleg pozitív. Ez a három mérleg soha nem volt így kézben tartva az elmúlt száz évben. Ebből az következik, hogy a következő leszálló ágba a magyar gazdaság úgy fog belemenni, hogy nincsenek egyensúlyi problémái. Vagyis a következő válságot sokkal kisebb problémákkal fogjuk átvészelni, mint eddig bármikor az elmúlt száz évben. Még azt is prognosztizálni vélem, hogy gazdasági visszaesés nélkül tudjuk a következő ciklust végigmanőverezni, egy nagyon alacsony növekedéssel, de visszaesés nélkül. Korábban minden válságba úgy mentünk bele, hogy fizetési mérleg és államháztartási deficitproblémákkal küszködött az ország, a külkereskedelmi mérlegünk pedig tradicionálisan deficites volt. Most teljesen más a helyzet, és ez Trianon óta nem fordult elő. Ennél jobb állapotban még soha nem volt a magyar gazdaság.”

Ez egyébként miért nem hír az RTL Klubon, az ATV-n, az Indexen, a HVG-n és a többi ballib médiában? Ja, hogy ezzel nem hergelni lehet az embereket, hanem esetleg elgondolkodnának.

Szóval úgy néz ki azért geci Orbán, mert az elmúlt 8 évben ‘geci’ jól vezette az országot. Persze vannak hibák és túlkapások, viszont nincs ellenzéki kontroll. Ezt a bohócokká vált ellenzéket már egy utcaseprő sem veszi komolyan.

A végére egy kérdés: Hányszor hallótátok az elmúlt 8 évben, hogy “most egy kicsit meg kell húzni a nadrágszíjat, de majd utána…”? Na ugye.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>