Testületi ülés (2016-09-26)

Mint azt az előző cikkben megjövendöltem – a bizottság sunyi módon megtartotta az ülését. A videóban 4:10-ig a bizottság ülése hallható, utána a képviselő-testületé.

Sajnos a másik, a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszerhez való csatlakozással kapcsolatos jövendölésem is bejött. Konkrétan kettő ember miatt csatlakozunk az ösztöndíjrendszerhez, és ennek a kettő embernek olyan a szociális helyzete amilyen:

  • Fejes Tiborné (Jano Mari): “Na most az a két ember aki most szóba van…” (videó: 1:01-től).
  • Széll Istvánné: “mert tudjuk, hogy vannak rászoruló gyermekek, akiknek a szociális helyzetük olyan amilyen” (videó: 0:32 ).

Kérdés: Mely címviselő (vagy csókosai) csemetéi lesznek a kiváltságosak? Azaz kik miatt lett most hirtelen ilyen odafigyelő a testület és a bizottság? Persze a Szabadság út és az Ilonatelepi útra mindig elfelejtenek pályázni, holott folyamatos a kiírás.

Érdekes esemény volt még a szociális tüzelő kérdése. A bizottság a szén beszerzését javasolta. (Na vajon kinek az érdeke, hogy ne fa legyen, hanem szén? Ki foglalkozik a bizottságban fakitermeléssel?)

A testületnek feltett azon kérdésemre, hogy “Miért szén?”, Ivádyné azt a választ adta, hogy azt tudják igazságosan szétosztani. Itt tartunk. Nem tudnak szétosztani néhány köbméter fát. Aztán látván, hogy ebből már nem tudnak jól kijönni, végül is a fát szavazták meg. Aztán vitában elhangzott még egy nagyon jellemző mondat Ivádyné szájából, 55:22-től hallható: “Nekem mindegy mit visznek, mert nem én kapom.” Na ez az. Mint már korábban utaltam rá – ha a saját zsebük nem dagad akkor csak azt nézik, hogy hogyan lehet legegyszerűbben kibújni a feladat elől. A lakosok érdekeit pedig nagyívben letojják. Nagy megváltás lenne a falunak ha hazatakarodnának bizottságostul, mindenestül.

Egy érdekes fejleményt kell még közölnöm: Fejes Tiborné (Jano Mari) személyében új képviselője van a falunak. Többedik alkalommal a testületi asztalnál ülve beszólásaival folyamatosan befolyásolja a testületet. Ha legközelebb is beül a testület asztalához, akkor mi is beülünk, de kártyát is viszünk.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>