Testületi ülés (2017-10-25)

Sajnos nem vettünk rész ezen az ülésen, ebből kifolyólag nincs hanganyag és a információk is másodkézből származnak.

Összefoglalva: nő az elégedetlenség. De ezen nem kell meglepődni a következetességet teljesen nélkülöző komcsi stílusú vezetés esetén. A havernak mindent, a többieknek kuss. Az ülésen a cigány önkormányzat tagjai a maguk temperamentumos módján a szociális tüzelővel kapcsolatban számon kérték a testületet, hogy “Miért szén a fa helyett?” és tavaly miért kaptak a milliomosok is fát, ráadásul sokszor kétszer annyit, mint a rászorulók. Megjegyzem van némi igazuk, szénnel kevesen tudnak fűteni a faluban, ez megint csak a milliomosoknak lesz a jó a kazánba. A tavalyi lista pedig itt található, ebben is helytállóak az észrevételeik. Egyébként állítólag ezt a temperamentumos számonkérést kicsit túltolták, a polgármesternek be kellett rekeszteni az ülést és rendőri védelmet kérni. Akár jogos volt ez, akár nem a polgármesternek el kellene gondolkodni, hogy valami nincs rendben.

Egyébként azzal szoktak érvelni a szén mellett, hogy azt igazságosan szét tudják osztani. Való igaz, valamivel egyszerűbb kiporciózni, de könyörgöm, ha valaki nem tud kimérettetni 1m3 fát az nem hogy képviselőnek ne menjen, hanem ásson magának egy gödröt a domboldalban és feküdjön bele. Egy vicc az egész.

Aztán hallani olyan híreket is, hogy a képviselők egy része fel akarná oszlatni a testületet, de attól félnek, hogy úgy járnak mint Dorogházán, ahol a képviselők lemondtak, a polgármester pedig maradt. Segítek, nem lemondani kell, hanem az Mötv. 55.§. (1) bekezdése alapján önálló képviselői indítványt kell benyújtani a testület feloszlatása céljából. Ha azt minősített módon, azaz legalább 3 képviselő megszavazza, akkor a képviselő-testület összes tagjának – polgármesterestül, alpolgármesterestül – irány haza. De nagyon bízom benne, hogy legalább még fél évig kitartanak. Szép kis katyvaszt főztek itt össze az elmúlt évek során, azt megenni is nekik kell, még ha budi ízű is lesz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>