Eltűnt iratok nyomában (3) + Szabadság út – csapadékvíz elvezetése III.

Talán emlékeztek még erre a Katasztrófavédelemtől érkezett levélre. Van a közepe táján egy sor: “Az Önkormányzat a felszólítást tértivevénnyel igazoltan átvette 2016 augusztus 19-én,”. Megkértem a polgármestert, hogy ugyan mutassa már meg azt a levelet. Itt a válasza: “1., A felszólításra nem tudtam reagálni ugyanis nem jutott el hozzám a levél.”. Akkor hol a fészkes fenében van az a levél? Hová tud eltűnni egy felettes szervtől érkező levél? Mindegy. A jegyző felelőssége az iratkezelés, majd Ő kivizsgálja. Ha nem akkor a Kormányhivatal Hatósági Osztálya. Ez nem egy Tescós szórólap volt, hanem egy Hatósági felszólítás. Az eltűnéséből fakadó késlekedés miatt konkrétan anyagi kár érte a Szabadság út érintett lakóit. Jó reggelt – ott a Kossúth út 28-ban!

Aztán mint a válaszban is olvashatjátok – a vízelvezetés helyreállításra 2017. április 1. az új határidő. Ez a végső. 13 nap. Szerintetek kész lesz addig? Úgy nézett ki, hogy a polgármesterben megvolt a szándék. Megkeresett, beszéltünk és megegyeztünk hogy összehív egy mini lakossági fórumot az érintetteknek. Arra is bólogatott, hogy április 1-ig el kell készülni az ároknak. Kemény 13 nap lesz ez. Ja…, a lényeg: A katasztrófavédelem a helyszínen megtekintette a helyzetet. Azt mondták ide vízügyi szakember kell. A vízügyi szakember pedig beintett a polgármesternek, mert 2012 óta tartozik a Hivatal 250 ezer forinttal a vízügy felé. Szép mi? Ezen bukik a dolog. Közben az (ál)civilszervezetekre van 200 ezer forint, gyerekek táboroztatására van 125 ezer forint, a képviselők semmitevésére (tiszteletdíj) van 600 ezer forint, érdemtelen jutalékre van 100 ezer forint, és még sorolhatnám napestig. Minden szarra van pénz csak vízelvezetésre nincs.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>